Hijskraan valt op nieuwbouwwoningen

Hijskraan valt op nieuwbouwwoningen

Geplaatst op 28 september 2022, om 14:56 uur

DOETINCHEM – Woensdagmiddag is er een hijskraan omgevallen op twee nieuwbouwwoningen aan de Kapperskolkweg in Doetinchem.

De kraan viel grotendeels op het dak van één van de woningen. Ook raakte de hijskraan een bouwkeet. Op het moment dat de hijskraan viel zat daar geen bestuurder in. De kraan werd met een afstandsbediening aangestuurd. Toen de kraan viel zat er een hefsteiger aan bevestigd, dat is een soort bouwlift om materialen omhoog te tillen.

Hoe de kraan om heeft kunnen vallen is niet bekend. Dit komt hoogstwaarschijnlijk niet door de last. Een hefsteiger is namelijk minder zwaar dan een kraan en heeft een speciale valbeveiliging.

Niemand raakte gewond bij het incident. Om deze reden gaat de arbeidsinspectie ook geen onderzoek instellen. Voor de bouwvakkers die erg zijn geschrokken is het een raadsel hoe de hijskraan heeft kunnen kantelen.

Foto’s: Roland Heitink / Persbureau Heitink