Brandbom ontploft bij gebouw

Brandbom ontploft bij gebouw

Geplaatst op 27 september 2022, om 07:33 uur

PURMEREND – De politie en brandweer zijn dinsdag in alle vroegte in actie gekomen nadat er een knal te horen was en er brand uitbrak bij een pand aan de Nieuwstraat in Purmerend.

Het gebeurde rond 04:00 uur. In eerste instantie werd er uitgegaan van een plofkraak. Dit aangezien dat de vrijdag ervoor een straat verderop het geval was bij een juwelier. Het bleek hier echter niet om een plofkraak te gaan. Vermoedelijk is een brandbom bij de brievenbus van het pand tot ontploffing gekomen. De brandweer is met spoed ter plaatse gekomen om de brand te blussen. De voorkant van het pand is helemaal zwartgeblakerd.

Een aantal mensen hebben vanwege de brand hun woning tijdelijk moeten verlaten. De brandweer heeft na het blussen metingen verricht en panden geventileerd. De politie heeft een aantal sporen van het object veiliggesteld voor forensisch onderzoek. Voor zover bekend raakte er niemand gewond.

Foto’s: Michel van Bergen