Politie en Douane ontdekken 1822 kilo in vrachtwagen

Politie en Douane ontdekken 1822 kilo in vrachtwagen

Geplaatst op 26 september 2022, om 21:01 uur

BARENDRECHT – Na een tip dat er een partij drugs vanuit België onderweg was naar Nederland werd afgelopen zaterdag ter hoogte van Barendrecht een vrachtwagen met Belgisch kenteken van de snelweg gehaald en gecontroleerd. Toen agenten de deuren van de zeecontainer openden vielen honderden blokken cocaïne op straat.

Na de vondst werd er door de politie meteen opgeschaald en werd het Team Bijzondere Bijstand (TBB) van de Douane opgeroepen om de vrachtwagen richting een beveiligd terrein in de Rotterdamse haven te rijden. Uiteindelijk werden daar 1815 pakketten met een netto gewicht van 1822 kilo cocaïne geteld. De straatwaarde van de verdovende middelen bedraagt ruim 191 miljoen euro.

De vrachtwagen werd bestuurd door een 28-jarige Roemeen. Hij is aangehouden en wordt dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.