Duitse scholier (17) gebeten door jachtluipaard in Beekse Bergen

Duitse scholier (17) gebeten door jachtluipaard in Beekse Bergen

Geplaatst op 26 september 2022, om 17:52 uur

HILVARENBEEK – Een 17-jarige Duitse jongen is maandag in Safaripark Beekse Bergen gebeten door een jachtluipaard. De jongen en twee klasgenoten weken af van het gewone wandelpad en kwamen terecht in het verblijf van de roofdieren. Het slachtoffer liep beetwonden op aan zijn arm en hoofd, bevestigt een woordvoerder van het park na berichtgeving van Omroep Brabant.

Het drietal liep op een deel van het pad dat bestemd is voor bezoekers met een auto en negeerde daarbij de waarschuwingsborden. De scholieren raakten in paniek nadat ze doorhadden dat ze in het verblijf van de cheeta’s liepen. Bij het wegrennen werd de 17-jarige jongen gegrepen. Een bezoekster in een auto zag het gebeuren en sloeg alarm. Een dierenverzorgster greep in en heeft de scholieren in veiligheid gebracht, aldus de woordvoerder.

De tiener is vanwege zijn bijtwonden naar het ziekenhuis gebracht, maar mag maandag nog naar huis. Zijn twee klasgenoten raakten niet gewond.

De woordvoerder zegt dat een bezoek aan het park veilig is zolang bezoekers zich aan de regels houden. Toch gaat Beekse Bergen kijken welke maatregelen nog meer kunnen worden genomen om het park veiliger te maken.

Door: ANP