Vrachtwagenchauffeur die op buurtfeest in reed, hoeft niet terug de cel in

Vrachtwagenchauffeur die op buurtfeest in reed, hoeft niet terug de cel in

Geplaatst op 23 september 2022, om 10:26 uur

DEN HAAG – De Spaanse vrachtwagenchauffeur die eind augustus een dodelijk ongeluk veroorzaakte in Nieuw-Beijerland, blijft op vrije voeten. Het gerechtshof Den Haag heeft besloten dat de man niet terug de cel in hoeft, mits hij zich aan verschillende voorwaarden houdt. Die voorwaarden houden onder meer in dat de man aan alles rondom deze zaak moet meewerken en moet verschijnen op de inhoudelijke zitting van zijn strafzaak.

De raadkamer van de rechtbank had al eerder besloten de 45-jarige chauffeur vrij te laten, maar het Openbaar Ministerie ging tegen deze beslissing in beroep. Volgens het hof heeft het OM zich tegen deze nieuwe beslissing niet verzet.

Bij het drama op een buurtfeest in Nieuw-Beijerland kwamen zes volwassenen om het leven onder wie een hoogzwangere vrouw, waardoor het dodental uitkwam op zeven.

 

Door: ANP