Bakker opgepakt die hennepkoekjes bakt

Bakker opgepakt die hennepkoekjes bakt

Geplaatst op 23 september 2022, om 10:23 uur

SCHIEDAM – De politie heeft zondag in Schiedam twee mannen aangehouden voor het bakken en verhandelen van hennepkoekjes. In een bakkerij aan de Koolhovenstraat werden 4800 koekjes gevuld met hennep gevonden, en in een opslagruimte in de buurt nog eens tientallen dozen vol. Ook is zo’n 90.000 euro aan contant geld in beslag genomen, meldt de politie vrijdag.

De autoriteiten hadden het duo en hun “bijzondere bakkerspraktijken” al langer in beeld, aldus de politie. De bakkerij is gesloten op last van de burgemeester en het geld en de hennepkoekjes zijn vernietigd.

De twee mannen zijn inmiddels weer op vrije voeten, maar blijven verdachten in het onderzoek. Het gaat om een 53-jarige Rotterdammer en een 39-jarige man uit Schiedam.

Foto: Politie

Door: ANP