Verdachte parkmoord Almelo: ben verkracht, daarom was ik woedend

Verdachte parkmoord Almelo: ben verkracht, daarom was ik woedend

Geplaatst op 23 september 2022, om 14:05 uur

ALMELO – Een 29-jarige man uit Almelo die ervan wordt verdacht dat hij een jaar geleden een 54-jarige plaatsgenoot heeft vermoord, zou dat hebben gedaan uit woede omdat het slachtoffer hem een paar dagen eerder zou hebben gedrogeerd en verkracht. Verdachte Richard L. verklaarde dit vrijdag bij de rechtbank in Almelo, waar de zaak de hele dag wordt behandeld.

Op de late avond van vrijdag 24 september vorig jaar werd het levenloze lichaam van de 54 jarige man aangetroffen in een park in Almelo. De volgende ochtend al werd L. aangehouden na onder meer een telefoontje van zijn zus die zich zorgen maakte over de psychische toestand van haar broer. Het slachtoffer bleek met 29 messteken in de nek, rug, borst en buik te zijn omgebracht.

Over het motief bestond tot vrijdag veel onduidelijkheid. De twee zouden bekenden van elkaar zijn, maar uit het relaas van L. blijkt dat ze elkaar pas een paar dagen eerder hadden leren kennen. Ze waren toen naar het huis van L. gegaan en drugs hebben gebruikt die het slachtoffer in bezit had. L. zou bewusteloos zijn geraakt en toen hij bijkwam zou hij het slachtoffer de deur uit hebben gewerkt omdat hij zich niet goed voelde. L. kreeg door bloedingen in zijn anus het vermoeden dat hij was verkracht.

De vrijdagavond erop hadden ze afgesproken in een park om uit te praten wat er precies was gebeurd. Er zou al snel een vechtpartij zijn ontstaan waarbij L. een mes tevoorschijn haalde.

Volgens psychisch deskundigen lijdt de verdachte aan een persoonlijkheidsstoornis en verslavingsproblematiek. Hij zou ernstig tekortschieten in het beheersen van zijn emoties. Daarom achten ze hem verminderd toerekeningsvatbaar en pleiten ze voor tbs. L. is in het verleden meerdere malen met justitie in aanraking geweest vanwege geweldsdelicten.

Vrijdagmiddag komt de officier van justitie aan het woord om de strafeis bekend te maken.

Door: ANP