Gasfles explodeert op jacht, twee gewonden

Gasfles explodeert op jacht, twee gewonden

Geplaatst op 23 september 2022, om 23:00 uur

GRAMSBERGEN – Op een jacht in de jachthaven van het Overijsselse Gramsbergen zijn twee mensen gewond geraakt doordat een gasfles ontplofte en vervolgens brand ontstond. De slachtoffers wisten op eigen kracht aan de kant te komen. Ze hebben volgens een woordvoerder van de brandweer “behoorlijke brandwonden” opgelopen. Ze zijn na ter plaatse te zijn behandeld door een ambulance meegenomen naar een ziekenhuis.

Het jacht heeft van voor naar achter volledig in brand gestaan, zegt de woordvoerder. De schade aan het jacht is volgens hem enorm. “Het jacht is volledig uitgebrand.” Het vuur is inmiddels geblust.

De brandweer heeft ook nog gekeken bij de jachten aan de zijkanten van het vaartuig dat in brand stond. Daarop bleek niemand aanwezig te zijn geweest, en er bleek bij die jachten geen brand te zijn geweest.