Nederlands echtpaar verdronken in zee bij Spaanse badplaats

Nederlands echtpaar verdronken in zee bij Spaanse badplaats

Geplaatst op 20 september 2022, om 14:38 uur

TORREVIEJA – Een Nederlands echtpaar is verdronken in de zee bij de Spaanse badplaats Torrevieja. Volgens Spaanse media werden de 56-jarige man en zijn 55-jarige vrouw meegesleurd door een sterke stroming. Eenmaal aan land hebben hulpdiensten geprobeerd de twee te reanimeren, maar dat was zonder succes.

Meerdere mensen op het strand zagen maandagmiddag dat het stel in moeilijkheden was gekomen in het water. De vrouw zou eerst haar man hebben willen helpen, maar kon daarna zelf ook niet meer terug bij de kust komen. Het personeel van een restaurant aan het strand sprong het water in om de twee te redden. Toen ze uiteindelijk aan land gebracht konden worden, waren de hulpdiensten gearriveerd. De vrouw was toen nog in leven, maar overleed korte tijd later.

Het strandseizoen bij Torrevieja liep vorige week af, dus er waren geen strandwachten meer aanwezig. Volgens de Spaanse nieuwssite El Español hing er een rode vlag om mensen te waarschuwen voor de gevaarlijke stromingen in het water, maar andere media melden juist dat die vlag ontbrak. Er stond in elk geval een harde wind, waardoor de golven hoog waren. Vorig jaar verdronken vier mensen in vergelijkbare omstandigheden in de buurt van Torrevieja.

Door: ANP