Man aangehouden voor handel explosieven en wapens

Man aangehouden voor handel explosieven en wapens

Geplaatst op 20 september 2022, om 15:23 uur

DUIVEN – De politie heeft dinsdagochtend een 30-jarige man uit Duiven aangehouden in een lopend onderzoek naar de handel in wapens, explosieven en harddrugs. Het arrestatieteam werd vroeg in de ochtend ingezet voor de aanhouding. De man zit vast.

Naast de aanhouding is de woning van de man doorzocht. Verschillende goederen zijn in beslag genomen, waaronder gegevensdragers.

Cryptocommunicatie
De politie kwam de man op het spoor door informatie uit onderschepte cryptocommunicatie. Na rechercheonderzoek kon de man uiteindelijk worden aangehouden. Het verdere onderzoek in deze zaak loopt en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Gevaar
De handel in wapens en verdovende middelen gaat gepaard met geweld, intimidatie en een vermenging van de boven- en onderwereld, ook wel ondermijning genoemd. De aanpak ervan heeft hoge prioriteit bij zowel politie als het Openbaar Ministerie.

foto boven ter illustratie