Herfstweer met flinke buien in aantocht

Herfstweer met flinke buien in aantocht

Geplaatst op 14 september 2022, om 09:06 uur

DEN HAAG – Vanaf donderdag wordt het koeler en vanaf vrijdag breekt er een periode met “echt herfstweer” aan, aldus Weer.nl. Dat betekent buien, flinke wind en op zondag zelfs een temperatuur tussen de 12 en 15 graden.

Woensdag regent het vooral in het zuiden van Nederland, in het noorden laat de zon zich zo nu en dan zien. Op zonnige plekken kan het nog 20 graden worden, waar het regent is dat 16 graden. Donderdag krijgen we te maken met koelere lucht vanuit het noorden en komt de middagtemperatuur uit op 18 graden. Op de meeste plaatsen is het nog wel droog.

Vanaf vrijdag gaat het harder waaien: aan zee kan de noordwestenwind kracht 7 bereiken. Vanuit de Noordzee trekken buien over het land, waarbij het in de kustgebieden kan onweren. Vooral vrijdag en zondag verlopen nat, bij een temperatuur tussen de 14 en 17 graden en op zondag wordt het niet warmer dan 12 tot 15 graden. Begin volgende week wordt het wat droger en zonniger, later in de week wordt het weer wisselvalliger. De temperatuur gaat overdag wel iets omhoog maar blijft ’s nachts wat achter.

Door: ANP