Dode op dak kerk mogelijk koperdief

Dode op dak kerk mogelijk koperdief

Geplaatst op 11 september 2022, om 15:57 uur

LEEUWARDEN – De man die in de nacht van zaterdag op zondag dood werd gevonden op het dak van een kerk op het Bonifatiusplein in Leeuwarden, op zo’n twintig meter hoogte, was mogelijk bezig met het stelen van koper. De politie sluit dat scenario niet uit en neemt het mee in het onderzoek, bevestigt een politiewoordvoerder berichtgeving van andere media. “We moeten nog kijken wat de omstandigheden zijn waaronder hij is overleden. We houden een brede blik en bekijken alle mogelijke scenario’s”, aldus de woordvoerder.

Eerder meldde de politie al dat de man, een 33-jarige Leeuwarder, waarschijnlijk zelf op het dak was geklommen. De politie gaat er op dit moment van uit dat daarboven vervolgens een noodlottig ongeval heeft plaatsgevonden. “Het kan zijn dat hij is uitgegleden, gevallen, een hartaanval heeft gehad”, somt de woordvoerder op.

Degene die melding deed van het incident is bij de politie bekend, aldus de woordvoerder. “Daar gaan we nog uitgebreid mee in gesprek.” Het lichaam van het slachtoffer is inmiddels geborgen.

Door: ANP