Verdachte doodsteken eerder veroordeeld voor steekpartij tijdens overval juwelier Middelburg

Verdachte doodsteken eerder veroordeeld voor steekpartij tijdens overval juwelier Middelburg

Geplaatst op 9 september 2022, om 15:23 uur

MIDDELBURG – De 16-jarige jongen die is aangehouden voor het doodsteken van Rainee Laveist in Vlissingen gisteravond, werd vorig jaar nog veroordeeld voor een gewelddadige overval op een juwelier en een overval op een cafetaria zo meldt Boevennieuws.pro op haar website. Hij kreeg hiervoor negen maanden cel opgelegd en zat nog in zijn proeftijd.

Steekpartij
De 20-jarige Rainee Laveist werd gisteravond rond 22.40 uur neergestoken op het Bellamypark in Vlissingen. Daar vond op dat moment het Kickoff Festival plaats. Een feest voor studenten om het nieuwe studiejaar af te trappen. Rainee Laveist was student op het Scalda college. Volgens de politie ging er aan de steekpartij een conflict vooraf. Het slachtoffer is na de steekpartij nog lange tijd gereanimeerd, maar overleed desondanks ter plekke aan zijn verwondingen. Rond 23.20 uur heeft de politie in Middelburg een 16-jarige jongen aangehouden als verdachte. Deze probeerde eerst nog te vluchten, maar kon alsnog worden aangehouden.

Overval cafetaria
De aanhouding vond plaats in de Meanderhof in Middelburg, waar de verdachte woont samen met zijn ouders. Het is niet de eerste keer dat hij met justitie in aanraking is gekomen. Zo bevestigen buurtbewoners van de verdachte. Vorig jaar stond hij terecht voor de overval op juwelier ’t Gouddoppertje en cafetaria de Friethoek, beiden in Middelburg. De overval op cafetaria de Friethoek aan de Johan van Reigersbergstraat vond plaats op 18 januari 2020. Twee gemaskerde en gewapende jongens komen om 20.35 uur de cafetaria binnen. De eigenaresse wordt door de twee overvallers bedreigd, waarna ze er met een onbekende hoeveelheid geld, sieraden en een tas vandoor gaan. de verdachte is dan nog slechts 14 jaar oud.

Overval juwelier
Op 21 augustus 2020 slaat hij opnieuw toe, op dat moment is hij net 15 geworden. Die ochtend kruipt hij rond 10.00 uur onder de roldeur door van juwelier ’t Gouddoppertje in Middelburg. Wanneer de filiaalmanager arriveert wordt deze aangevallen door de jongeman met een mes. De eigenaar bevind zich op dat moment achterin de winkel en komt op het tumult af. Ook hij wordt gestoken, twee keer in zijn zij. De dader gaat er vervolgens op de fiets vandoor. Om de verdachte te kunnen aanhouden verspreid de politie een foto van de dader. Op 1 september is de verdachte aangehouden.

Celstraf
In februari 2021 moet de dan nog 15-jarige jongen zich voor de rechter verantwoorden voor beide overvallen. Hij zit dan al een half jaar in voorarrest. Hij krijgt 315 dagen cel opgelegd, waarvan 90 dagen voorwaardelijk. Naast de twee overvallen is hij ook veroordeeld voor heling van een Rolex. deze was eerder gestolen in een woning in Vlissingen. Naast de celstraf kreeg hij een proeftijd opgelegd van twee jaar. De eerste zes maanden van die twee jaar kreeg hij huisarrest opgelegd en elektronisch toezicht. Daarnaast moest hij deelnemen aan hulpverleningstrajecten.

Gisteravond zat de aangehouden verdachte dus nog steeds in zijn proeftijd van de vorige veroordeling. Volgens een tipgever zou hij ook nog steeds onder elektronisch toezicht staan. Dit is echter nog niet bevestigd door de politie.