Twee mannen (18&20) aangehouden na schietincidenten

Twee mannen (18&20) aangehouden na schietincidenten

Geplaatst op 6 september 2022, om 11:28 uur

EDE/BARNEVELD/LUNTEREN – Maandagavond zijn twee mannen van 18 en 20 jaar oud aangehouden door de Dienst Speciale Interventies (DSI) na aanleiding van twee mogelijke schietincidenten in Ede en Barneveld.

Rond 18:30 uur kreeg de politie een melding van een schietincident aan de Kernhemseweg in Ede. Eén persoon zou daar vanuit een auto beschoten zijn. Niet veel later kreeg de politie ook een melding van een schietincident aan de Rietberglaan in Barneveld. Bij beide incidenten was dezelfde auto betrokken.

Door snelle inzet kon het voertuig van de verdachten worden gevonden en deze is in Lunteren aan de kant gezet. Agenten van de DSI konden de twee inzittenden met een Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten (BTGV) aanhouden, meldt de politiewoordvoerder.

Vooralsnog is er geen wapen en/of sporen van een schietincident aangetroffen. Het tweetal zit nog vast in verband met het onderzoek. Getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken worden verzocht zich te melden via 0900-8844

Foto’s: Persbureau Heitink