Boete van 10.000 euro voor bedrijf na ongeval met 14-jarige

Boete van 10.000 euro voor bedrijf na ongeval met 14-jarige

Geplaatst op 6 september 2022, om 17:35 uur

EMMER-COMPASCUUM – Een bouwmaterialenbedrijf in Emmer-Compascuum heeft een boete van 10.000 euro opgelegd gekregen, waarvan 2.500 euro voorwaardelijk. Dit naar aanleiding van een bedrijfsongeval waarbij een 14-jarige jongen zijn voet brak.

Het ongeval gebeurde op 14 april 2021. De 14-jarige jongen was samen met een collega van 15 jaar oude materialen aan het verzamelen. Dit gebeurde met een heftruck welke bestuurd werd door de 15-jarige. Tijdens het werk sprong de jongste jongen continu van de heftruck om spullen te pakken. De bestuurder van de heftruck verloor de 14-jarige jongen even uit het oog toen het misging. Hij reed met het achterwiel over de voet van zijn collega heen. De voet van de jongen was hierdoor op meerdere plekken gebroken.

Het werk wat de jongens deden mochten zij niet doen, hier zouden zij ook niet voor aangenomen zijn. De eigenaar van het bedrijf zegt de jongens hier ook honderd keer voor te hebben gewaarschuwd. De rechter stelt dat er te weinig toezicht is gehouden, waardoor het mogelijk was voor de jongens om de heftruck te besturen. “Zeker als ze gewaarschuwd waren, dan was het bedrijf dus op de hoogte van de risico’s”, zei de rechter.