Asielzoekers blokkeren N366, politie grijpt in

Asielzoekers blokkeren N366, politie grijpt in

Geplaatst op 6 september 2022, om 21:02 uur

TER APEL– Een twintigtal asielzoekers hebben maandagavond de N366 bij Ter Apel willen blokkeren. Agenten kwamen snel ter plaatse en hebben de asielzoekers verzocht de N366 te verlaten, sommigen hadden iets meer dwang nodig om te vertrekken.

Rond de twintig mensen stonden, lagen of zaten op de autoweg, ter hoogte van het asielzoekerscentrum aan het begin van de avond. „Niemand kon er langs”, vertelt Mike Lambers tegen Dagblad van het Noorden. De ondernemer uit Nieuw-Weerdinge was op weg naar huis met zijn bedrijf bus. „Het wachten duurde lang. Voor mijn gevoel was het een half uur, maar het was zeker een kwartier.”

Het is onduidelijk wat precies de bedoeling was van de actie. Ook het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) kan daar niks over zeggen.. „Als COA hopen we natuurlijk dat dit soort incidenten uitblijft. Als asielzoekers buiten ons terrein zijn, vallen ze niet meer onder onze verantwoordelijkheid. Dan hopen we dat ze hun weg vinden en dat ze zich gedragen.”

Foto/Video: Twitter