Leerkracht opgepakt wegens naaktfoto’s van kinderen

Leerkracht opgepakt wegens naaktfoto’s van kinderen

Geplaatst op 6 september 2022, om 21:01 uur

HEUSDEN – De politie heeft vorige week maandag een 44-jarige leerkracht uit de gemeente Heusden (Noord-Brabant) aangehouden in een zedenzaak. Hij kwam als verdachte naar voren, nadat de politie een melding had gekregen dat een man heimelijk opnamen zou maken van kinderen, zo meldt het Openbaar Ministerie.

De verdachte geeft les op een basisschool in de gemeente Heusden. De betrokken kinderen zijn geen leerlingen van deze school, zo meldt het OM. En het incident uit de melding was niet in de gemeente Heusden, maar ergens anders in de provincie. De werkgever van de man is op de hoogte gesteld van de aanhouding.

De politie heeft onder meer mobiele telefoons in beslag genomen waarop afbeeldingen, waaronder naaktfoto’s, van kinderen staan. Het OM zegt dat naar de aard en omvang van de afbeeldingen verder onderzoek wordt gedaan.

De man zit op dit moment vast “voor het incident waarmee het onderzoek begon en vanwege de naaktfoto’s, voor het bezit van kinderporno. Het verdere onderzoek zal moeten uitwijzen wat de precieze verdenking wordt”, aldus het OM.

De man is vorige week donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die bepaalde dat hij nog zeker twee weken langer vast moest blijven zitten. Op 14 september moet hij voor de raadkamer van de rechtbank Oost-Brabant verschijnen.

Door: ANP