Man (48) aangehouden na mishandeling op 17-jarige

Man (48) aangehouden na mishandeling op 17-jarige

Geplaatst op 5 september 2022, om 11:42 uur

VOLENDAM – De politie heeft zondagavond een 48-jarige man aangehouden op verdenking van mishandeling. De politie was er getuige van dat de man op een 17-jarige jongen in sloeg.

Rond 23:15 uur was de politie op de kermis aanwezig en zag dat een 17-jarige jongen meerdere malen werd geslagen door een volwassen man; een 48-jarige inwoner van Apeldoorn. De politie greep in en bekommerde zich om het slachtoffer. De 48-jarige man was het hier kennelijk niet mee eens en gaf een politievrouw een harde klap op haar achterhoofd. Hij werd hierop aangehouden en is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.

De politie doet nader onderzoek naar de toedracht van dit geweld.

Geweld tegen politieambtenaren
De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers of andere hulpverleners onacceptabel. Politiemensen hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect.

Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Politie en justitie hanteren hier dezelfde aanpak: aangiftes worden altijd opgenomen, daders worden met prioriteit door het Openbaar Ministerie voor de rechter gebracht, en tegen de daders wordt een driemaal zo hoge straf geëist.

facebook