Dode aangetroffen in Omleidingskanaal

Dode aangetroffen in Omleidingskanaal

Geplaatst op 5 september 2022, om 11:23 uur

VEENENDAAL– Aan de Raadhuisstraat in Veenendaal is maandagmorgen rond 09:35 uur het stoffelijk overschot van een persoon gevonden in het Omleidingskanaal.

De hulpdiensten rukten met groot materieel uit. De politie is ter plaatse meteen een groot onderzoek begonnen. Naar de identiteit van het slachtoffer en naar mogelijke sporen rond het gebied Raadhuisstraat en Duivenwal. Tijdens het onderzoek was onder meer de brug ook afgesloten. De brandweer is met duikers te water gegaan om het lichaam te bergen. Tijdens de operatie heeft een politiehelikopter boven de vindplek gevlogen. Inmiddels is het stoffelijk overschot naar het ziekenhuis overgebracht waar een lijkschouwing wordt gedaan in het bijzijn van de politie.

,,Dat is standaardprocedure”, laat een woordvoerder van de politie aan De Gelderlander weten. ,,De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend en het onderzoek ter plaatse is nog gaande. De toedracht is nog niet vastgesteld.” Bij het onderzoek worden alle mogelijkheden open gehouden variërend tussen een ongeval en een misdrijf.