Nijmegenaar verdacht van rijden onder invloed na veroorzaken ernstig ongeval met vijf gewonden

Nijmegenaar verdacht van rijden onder invloed na veroorzaken ernstig ongeval met vijf gewonden

Geplaatst op 4 september 2022, om 18:41 uur

KRANENBURG – Bij een ongeval op de Hauptstrasse in het Duitse Kranenburg zijn zaterdagavond vijf mensen gewond geraakt, waaronder een 35-jarige Nijmegenaar.

De man reed in een Ford, met nog twee andere inzittenden, richting Wyler. Tijdens een inhaal actie in een bocht miste hij een 66-jarige man uit Kleef die met zijn Suzuki in de tegenovergestelde richting reed, meldt de Duitse politie.

De man probeerde de auto te ontwijken maar botste frontaal op de tegemoetkomende auto. Alle drie de inzittenden van de Ford en beide inzittende van de andere auto raakten ernstig gewond. Het ambulancepersoneel heeft de slachtoffers behandeld en naar het dichtstbijzijnde ziekenhuizen gebracht.

De politie heeft bij de 35-jarige een bloed test afgenomen omdat de man er van verdacht werd onder invloed van alcohol- en drugs te rijden. De twee voertuigen zijn zwaar beschadigd geraakt en zijn afgesleept door een berger. Door het ongeval was de weg enige tijd helemaal afgesloten geweest.