Man pleegt vernieling en dreigt flat in brand te steken

Man pleegt vernieling en dreigt flat in brand te steken

Geplaatst op 4 september 2022, om 09:44 uur

TILBURG – Agenten van de ondersteuningsgroep hebben in een appartementencomplex aan de Europalaan een 31-jarige bewoner van dat complex aangehouden. De man pleegde vernielingen en uitte bedreigingen naar de andere bewoners van het complex

De politie kreeg zaterdagmiddag een flink aantal meldingen van bewoners van het complex. De verdachte zou vernielingen aan het plegen, zo vernielde hij onder ander een deur en een kozijn, en dreigde de flat in brand te steken. Omdat bij de politie bekend was dat de verdachte bij een aanhouding gewelddadig zou kunnen worden is hij door de ondersteuningsgroep (OG) aangehouden. In de OG zitten agenten die getraind zijn om complexe aanhoudingen op een veilige manier te kunnen doen. Hun uitrusting lijkt op die van een arrestatieteam.

Rustig mee
De man ging uiteindelijk rustig mee. Hij had zich teruggetrokken in zijn woning waarna leden van de OG bij hem aanbelden. Hij is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten.

Foto: Politie