Heg vliegt in brand na exploderend vuurwerk, omwonenden starten blusactie

Heg vliegt in brand na exploderend vuurwerk, omwonenden starten blusactie

Geplaatst op 4 september 2022, om 10:27 uur

NIEUW- EN SINT JOOSLAND – Bewoners van Nieuw- en Sint Joosland zaten vannacht rond 04.00 uur rechtop in hun bed. Ze werden opgeschrikt door een keiharde knal van, mogelijk, (illegaal) vuurwerk. Een heg bij een woning vatte vlam. Veel omwonenden spoedden zich naar buiten om de brand met emmertjes water te blussen. De politie is een onderzoek gestart en zoekt getuigen.

Mensen die meer informatie hebben over dit incident dat plaatsvond in de nacht van zaterdag op zondag, in de nabijheid van de kruising Achter de Kerk/Oude Rijksweg, worden verzocht zich te melden via het algemene telefoonnummer van de politie (0900-8844) of via What’s App (06-12207006). Wanneer u wel uw informatie wilt delen, maar liever niet met de politie praat, dan kunt u contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem. Deze organisatie staat los van de politie, maar deelt relevante informatie (gegarandeerd anoniem) wel met de politie. Zij zijn te bereiken op telefoonnummer 0800-7000 of via hun website: www.meldmisdaadanoniem.nl.

Vanwege de droogte van de laatste tijd hadden de bluspogingen van omwonenden geen resultaat. De brandweer kwam ter plaatse en heeft ongeveer twee uur moeten blussen voordat de hitte enigszins uit de beplanting was. Door de ontploffing beschadigde een personenauto en brak er een ruit van een woning. Er werd aangifte gedaan van brandstichting en vernieling van de auto en de ruit.

Hebt u meer informatie die de politie kan helpen deze zaak op te lossen? Neem dan alstublieft contact op met ons of met Meld Misdaad Anoniem. Voor een snelle informatieverwerking vermeld u zaaknummer 2022-235617.