Fietser raakt ernstig gewond bij ongeval: werd meters door auto meegesleept.

Fietser raakt ernstig gewond bij ongeval: werd meters door auto meegesleept.

Geplaatst op 1 september 2022, om 16:47 uur

ZWANENBURG– Een fietser is donderdagmiddag zeer ernstig gewond geraakt bij een ongeval op de Zwanenburgerdijk in Zwanenburg.

De fietser werd even voor 15:00 uur ter hoogte van het Rottepolderplein geschept door een auto, kwam op de voorkant van de auto terecht en werd tientallen meters op de motorkap meegenomen en kwam vervolgens op het asfalt tot stilstand. Het wiel van de fiets is van het frame afgebroken.

Meerdere ambulances en een traumateam werden opgeroepen om hulp te bieden. Het slachtoffer is door ambulancepersoneel gestabiliseerd en met spoed naar het ziekenhuis overgebracht voor verdere zorg. De trauma-arts is met de ambulance meegereden naar het ziekenhuis. Een woordvoerder van de politie laat weten dat de bestuurder van de auto als verdachte is aangemerkt en is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

De weg is een tijd dicht geweest voor sporenonderzoek van de politie.

Foto: Michel van Bergen