Enorme cannabis vangst in Rotterdamse haven, 3000 kilo aangetroffen

Enorme cannabis vangst in Rotterdamse haven, 3000 kilo aangetroffen

Geplaatst op 1 september 2022, om 13:10 uur

ROTTERDAM – Tijdens een controle in de Rotterdamse haven heeft de Douane een enorme partij cannabis onderschept. In totaal is 3000 kilo in beslag genomen. De straatwaarde van deze partij drugs is ruim 28 miljoen euro.

Douaniers scanden gistermiddag een container waarbij zij een afwijking zagen in de lading. Hierop stelde zij een onderzoek in. Bij het openen van de container uit Nigeria troffen zij tussen de kokosnootschillen de drugs aan. Vermoedelijk zijn de verdovende middelen in een Spaanse haven ingeladen.

HARC-team
Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie, heeft de zaak verder in onderzoek. De drugs zijn inmiddels vernietigd.