Brand bij pallethandel in Den Bosch

Brand bij pallethandel in Den Bosch

Geplaatst op 1 september 2022, om 15:37 uur

DENBOSCH – Bij een pallethandel aan de Ertveldweg in Den Bosch is donderdagmiddag brand uitgebroken. De dikke rookwolken die daarbij vrijkwamen, waren zelfs in de dorpen rondom Den Bosch te zien. Rond 16:15 uur was de brand weer onder controle. De brandweer blust nog na. De brand brak rond 14:30 uur uit bij pallets die achter op het terrein stonden. De brandweer rukte uit met drie blusvoertuigen en twee waterwagens. Hoe de brand is ontstaan, is niet duidelijk.

Volgens Sjors van Geffen van de brandweer was de situatie nijpend, omdat er veel pallets stonden in de buurt van het uitgebroken vuur. “Het was kantje boord, maar we hebben kunnen voorkomen dat de brand oversloeg naar het grootste gedeelte van de palletopslag. De palletsstonden dusdanig dicht bij de brand dat overslag zeer aannemelijk was.”

Medewerker Twan Faes van de pallethandel was donderdag vrij en kwam kijken bij de brand. “De rook zag ik al vanaf huis. Ik ben heel bezorgd. Als het bij je werk gebeurt, dan is dat heel vervelend. Ik werk hier met plezier.”

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio trok de rook naar de overkant van het water, naar Brabanthallen. Omdat daar veel mensen waren, heeft de brandweer daar metingen gedaan. Er werd vastgesteld dat de rook niet gevaarlijk was. Een medewerker van het naastgelegen bedrijf was een van de mensen die de brandweer heeft gebeld. Dat deed hij toen hij ‘een barbecuelucht’ rook en ‘iets hoorde knetteren’. “Het ging heel hard. Binnen no time stond alles in vuur en vlam. Ik heb meteen zelf de meldkamer gebeld.”

Foto’s: Bart Meesters