Celstraf voor poging zware mishandeling in bedrijfspand

Celstraf voor poging zware mishandeling in bedrijfspand

Geplaatst op 30 augustus 2022, om 07:10 uur

WINTERSWIJK – De rechtbank veroordeelt een 38-jarige Roemeense werkgever voor een poging tot zware mishandeling in vereniging. Hij krijgt een gevangenisstraf van 6 maanden opgelegd.

Op 29 april 2021 was het slachtoffer aan het werk in een bedrijfspand in Winterswijk. Daar kreeg hij ruzie met zijn werkgever en een collega. Deze ruzie leidde ertoe dat het slachtoffer het pand wilde verlaten. De 38-jarige man en de collega hielden het slachtoffer echter tegen. Vervolgens stompten en schopten zij het slachtoffer. Ook sneden ze hem met een stanleymes in zijn hand.

Geen noodweer
De 38-jarige man verklaarde dat hij door het slachtoffer was aangevallen met een stanleymes en dat hij daarna zichzelf had verdedigd. De man deed daarom een beroep op noodweer. Maar de rechtbank oordeelt dat er in deze zaak alleen bewijs is dat hij – samen met een collega – het slachtoffer had aangevallen. Het beroep op noodweer werd daarom verworpen.

Strafoplegging
De rechtbank houdt bij de strafbepaling rekening met het feit dat de 38-jarige man ernstig geweld gebruikte tegen zijn werknemer. Hij was de persoon die het slachtoffer tegen het hoofd schopte en in de hand stak. Volgens de rechtbank is daarom alleen een langdurige onvoorwaardelijke gevangenisstraf passend. De collega die bij de ruzie betrokken was moet op een later moment voor de rechter verschijnen.