Zes van de zeven gewonden in Nieuw-Beijerland uit het ziekenhuis

Zes van de zeven gewonden in Nieuw-Beijerland uit het ziekenhuis

Geplaatst op 29 augustus 2022, om 23:19 uur

NIEUW-BEIJERLAND – Van de zeven mensen die gewond zijn geraakt bij het fatale ongeval in Nieuw-Beijerland, ligt er nog één in het ziekenhuis. Dat heeft waarnemend burgemeester Charlie Aptroot maandag meegedeeld in het tv-programma Jinek.

Onder de gewonden waren ook kinderen. “Op een na is iedereen nu uit het ziekenhuis. Maar degene die nog in het ziekenhuis ligt, is ernstig gewond. Daar is de afloop nog onzeker van”, zegt Aptroot aan tafel bij Eva Jinek.

Zaterdag reed een vrachtwagen van de dijk in Nieuw-Beijerland en raakte aanwezigen op een buurtfeest. Naast de zeven gewonden, kwamen zes mensen om het leven. Omdat een van de slachtoffers hoogzwanger was, spreekt Aptroot liever van zeven slachtoffers, zegt hij.

De toedracht van het ongeval is nog onbekend. De Spaanse chauffeur van de vrachtauto wordt dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die zal moeten beslissen of de man langer in de cel blijft. De 45-jarige chauffeur wordt verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeval met dodelijk en zwaar lichamelijk letsel.

Door: ANP