Grote ramptoerisme bij reanimatie, verbazing bij hulpdiensten

Grote ramptoerisme bij reanimatie, verbazing bij hulpdiensten

Geplaatst op 27 augustus 2022, om 16:24 uur

EINDHOVEN – Hulpverleners hebben zich zaterdagmiddag verbaasd over de grote hoeveelheid omstanders bij een reanimatie in Eindhoven. Op straat stonden al snel meer dan 100 mensen om de plek van de reanimatie: mensen te voet, met de fiets, met kleine kinderen en filmend en fotograferend met mobiele telefoons.

Agenten hebben meerdere malen omstanders moeten wegsturen en de afzetting tot twee keer toe groter moeten maken. Ook waren er mensen die tijdens de hulpverlening onder de linten door kropen of zelfs over de stoep fietsten waar de politie, brandweer en ambulance bezig waren met de reanimatie. Daarnaast stonden er mensen op balkons boven het incident, ook zij gaven geen gehoor om naar binnen te gaan toen de politie ze daar om verzocht.

De politie liet de brandweer van Eindhoven komen om een zogenoemd zichtscherm te plaatsen. Later werd ook de brandweer van Best erbij gehaald om nog een extra tent op te zetten en zo het zicht op de inmiddels overleden man te ontnemen.

Rond 14:15 uur werd er op de stoep van de Willem de Bruynstraat een zwaargewonde man aangetroffen. Hulpdiensten rukte massaal uit, ook een traumaheli kwam ter plaatse. Hulp kwam uiteindelijk te laat. De politie heeft een deel van de straat nog steeds afgezet en is bezig met sporen onderzoek. Wat er precies voor af ging aan het incident is niet helemaal duidelijk, de politie houdt er rekening mee dat het slachtoffer dat in de naast gelegen flat woonde zelf naar beneden is gesprongen.

Heeft u hulp nodig of zit u met vragen over zelfdoding? Bel dan direct met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 113 of gratis via 0800-0113 (24/7 bereikbaar) of kijk op 113.nl.