13-jarig jongen beroofd van waardevolle spullen

13-jarig jongen beroofd van waardevolle spullen

Geplaatst op 26 augustus 2022, om 16:00 uur

ROTTERDAM – donderdagmiddag rond 12.30 uur kreeg de politie een melding van een straatroof waarbij een 13-jarige jongen is beroofd van enkele waardevolle spullen. Dit gebeurde onder bedreiging van een vuurwapen. Gelukkig raakte de daarbij jongen niet gewond. De politie is op zoek naar de daders en naar mensen die iets gezien hebben of meer weten.

Het slachtoffer liep tussen twee portiekflats door aan de zijde van de Olympiaweg toen hij werd ingesloten door twee jongens. Die riepen dat hij zijn tas –met daarin enkele waardevolle spullen- moest afstaan. Hij werd hierbij bedreigd met een vuurwapen. De jongen gaf zijn tas af, waarna de daders vluchtten via de Peitkreek in de richting van de Krabbekreek. Vermoedelijk kwamen de daders kort voor de straatroof aangelopen via de Baarschootsekreek.

Eén van de daders droeg een bivakmuts; de andere een capuchon opgetrokken tot aan zijn neus. Beide jongens waren ongeveer 180 cm lang en hebben een tenger postuur. Allebei waren ze geheel in het donker gekleed. Ze zijn vermoedelijk rond de 16 à 17 jaar oud.