Agenten riskeren eigen leven om man van snelweg te redden

Agenten riskeren eigen leven om man van snelweg te redden

Geplaatst op 25 augustus 2022, om 10:32 uur

BERKEL/ ENSCHOT –  Een automobilist staat woensdagochtend vreemd op te kijken. Terwijl hij met een draaiende dashcam getuige was van een heldhaftig optreden van de politie. Met gevaar voor eigen leven trokken drie agenten een waarschijnlijk verwarde man van de A65 bij Berkel-Enschot.

Op de videobeelden van een auto is te zien hoe de man over de vangrail klimt, even op adem lijkt te komen en vervolgens zijn armen in de lucht steekt/gebaard. Vervolgens lijkt hij te schreeuwen naar de van de filmende bestuurder.

Op de beelden is te zien hoe drie agenten de man vlak voor het voorbijrijdende verkeer in de kraag weten te vatten. Daarmee voorkomen ze erger.

“Die agenten hebben hem zonder enige twijfel van de snelweg getrokken terwijl ze hun eigen leven op het spel zetten. Ik vind dat enorm bewonderenswaardig. Het was bloedlink. Het is een wonder dat er geen ongeluk is gebeurd. Waren ze er vijf seconden later, dan had ‘ie onder een auto gelegen en was het een heel ander plaatje. Die agenten verdienen niets dan lof.” Laat de filmer weten aan Omroep Brabant.