Man opgepakt om opruiend bericht over ‘asielhotel’ Albergen

Man opgepakt om opruiend bericht over ‘asielhotel’ Albergen

Geplaatst op 23 augustus 2022, om 09:31 uur

ALBERGEN – De politie heeft een 36-jarige man uit Denekamp aangehouden vanwege een opruiend bericht op Facebook over hotel ’t Elshuys in Albergen. Dat hotel is door het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers aangekocht voor de toekomstige huisvesting van maximaal 300 asielzoekers.

De politie wist aan de hand van het bericht de identiteit van de man te achterhalen en heeft hem zondagavond aangehouden.

De man heeft maandag van de officier van justitie een zogeheten strafbeschikking gekregen. Hij moet een taakstraf van 40 uur verrichten. De inhoud van het bericht is niet bekend. De post is door Facebook van het netwerk verwijderd.