Droogte neemt komende week weer toe door zonnig weer

Droogte neemt komende week weer toe door zonnig weer

Geplaatst op 20 augustus 2022, om 08:35 uur

HOUTEN – Komende week zal de droogte in ons land weer toenemen, meldt Weeronline. Het landelijk gemiddelde neerslagtekort stijgt waarschijnlijk naar ongeveer 290 mm. Dat is volgens het weerbureau vergelijkbaar met het zeer droge jaar 2018 en met 1921. Het recordjaar 1976 kende in deze tijd van het jaar een tekort van ruim 350 mm.

Komende week wordt maar weinig regen verwacht. Maandag trekt een aantal buien over het land, maar dat levert niet veel neerslag op, hooguit plaatselijk. Na maandag wordt het zomers warm, er is veel zon en maar sporadisch een bui.

“Richting het volgende weekend wordt de verwachting onzeker. Sommige weermodellen berekenen dan stevige buien, maar of ze echt komen is nog zeer de vraag”, aldus Weeronline.

Door: ANP