Brand verwoest gebouw omstreden islamstichting

Brand verwoest gebouw omstreden islamstichting

Geplaatst op 20 augustus 2022, om 07:15 uur

VELDHOVEN – Aan de kruisstraat in Veldhoven heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een brand gewoed.

Rond 02:40 uur kwam de melding binnen, waarna de brandweer met meerdere wagens uitrukten. Ter plekke woedde een brand in het gebouw van de omstreden islamstichting. Het gebouw heeft forse schade opgelopen bij de brand.

Omstreden predikers
Nadat in Juni bekend werd dat de Eindhovense stichting islamplanning zich zou vestigen in dit gebouw ontstond de nodige commotie. Islamplanning zou namelijk evenementen organiseren waarbij omstreden predikers lesgeven. Omroep Brabant ontdekte dat er onder andere gewaarschuwd werd voor homoseksualiteit.

Al eerder in het nieuws
De stichting kwam al eerder in het nieuws na een artikel in NRC over de omstreden salafistische prediker Mohammed Riani. Die zou in lessen aan minderjarige lijfstraffen verheerlijken. Het ED schreef destijds dat de gemeente hierop had besloten de club te weren uit buurthuizen in de stad.

Foto’s: SQ Vision

facebook