Wateroverlast ‘snelweg leek wel een rivier’

Wateroverlast ‘snelweg leek wel een rivier’

Geplaatst op 18 augustus 2022, om 10:11 uur

UTRECHT – Op verschillende plekken in de provincie hebben regenbuien voor overlast gezorgd. Na lange tijd van droogte kwam het gisteravond ineens met bakken uit de lucht. Het KNMI kondigde daarom voor de provincie Utrecht code geel af.

De buien zorgden volgens de brandweer voor veel meldingen van mensen bij wie de boel onderliep met water. Onder meer uit Bilthoven, Zeist, Groenekan, Utrecht, Driebergen en Leusden kwamen meldingen van ondergelopen kelders en van putdeksels die omhoog kwamen door het vele water.
Verder leek de A28 tussen Utrecht en Amersfoort gisteravond veranderd te zijn in een rivier, lieten weggebruikers aan RTV Utrecht weten. De Vollenhoventunnel liep vol met water omdat de pompen daar niet goed werkten. Rijkswaterstaat sloot de snelweg zelfs enige tijd af.
In Utrecht kwamen onweersbuien voor met zo’n 30 tot 40 millimeter regen in een uur.