Uitslaande brand verwoest houtverwerkingsbedrijf

Uitslaande brand verwoest houtverwerkingsbedrijf

Geplaatst op 18 augustus 2022, om 10:18 uur

VENRAY – Woensdagavond werken de hulpdiensten groots opgeroepen voor een grote uitslaande brand aan de Macroweg in Venray. De hulpdiensten troffen daar een uitslaande brand bij het houtverwerkingsbedrijf.

De brandweer is met meerdere voertuigen op de melding afgegaan. Ook is er een ambulance opgeroepen. In eerste instantie werd een middelbrand gemeld, maar het is later opgeschaald naar zeer grote brand. De brand veroorzaakte een flinke rookontwikkeling die in de wijde omgeving te zien was.  Er zijn geen gewonden gevallen.
De brandweer had eniger tijd nodig om het vuur volledig te doven.
Het is nog geen maand geleden dat er in het bedrijf ook een brand woedde. In de nacht van dinsdag 20 op woensdag 21 juli veroorzaakte een brand een stofexplosie. Die knal ontzette het plafond en blies de achterzijde van een loods eruit.