Grote brand bij afvalbedrijf onder controle

Grote brand bij afvalbedrijf onder controle

Geplaatst op 17 augustus 2022, om 13:04 uur

LEEK – In het Groningse Leek heeft een grote brand gewoed bij een afvalbedrijf. Het vuur brak in de nacht van dinsdag op woensdag uit bij Hummel Recycling aan het Mulderspark. Omstreeks 12.30 uur meldde de brandweer de brand onder controle te hebben en het sein brand meester te hebben gegeven.

De loods waarin het vuur is begonnen, kan volgens een woordvoerder van de brandweer als verloren worden beschouwd. De brandweer besloot de loods gecontroleerd uit te laten branden, om rookoverlast voor de omgeving te beperken. De brand sloeg over op spullen die buiten opgeslagen stonden. Daaraan grenzend staat nog een loods, ook van Hummel Recycling. Het is gelukt die te behouden, zegt de woordvoerder.

Het nablussen gaat volgens de brandweer nog wel de hele middag duren. Vanwege de brand en de grote hoeveelheid rook die daarbij vrijkomt en neerslaat, werd een NL-Alert uitgegeven. Die waarschuwing geldt nog steeds, aldus de woordvoerder. “De brand is nog niet helemaal uit. Er komt nog rook vrij.” De NL-Alert geldt nu voor de wijk Oostindie en het dorp Zevenhuizen. Wie last heeft van de rook krijgt het advies ramen en deuren gesloten te houden, ventilatiesystemen uit te zetten en uit de rook te blijven.

Waardoor de brand is ontstaan, is nog onbekend. Niemand is gewond geraakt. Om Hummel Recycling heen zitten meerdere andere bedrijven. Mensen konden daar enige tijd niet naar binnen vanwege de brand, aldus de woordvoerder. De omliggende bedrijven zijn nog niet te bereiken per auto vanwege de slangen van de brandweer die er liggen. Te voet zijn de bedrijven wel bereikbaar, geeft de woordvoerder aan.

LEES OOK: Zeer grote brand bij recyclingbedrijf

Door: ANP