Zeer grote brand bij recyclingbedrijf

Zeer grote brand bij recyclingbedrijf

Geplaatst op 17 augustus 2022, om 06:50 uur

LEEK – In het Groningse Leek is in de nacht van dinsdag op woensdag een grote brand uitgebroken bij een afvalbedrijf. De brand woedt bij Hummel Recycling aan het Mulderspark. De brandweer is met eenheden van meerdere korpsen aanwezig om het vuur te bestrijden.

De loods waarin het vuur is begonnen, kan volgens een woordvoerder van de brandweer als verloren worden beschouwd. Momenteel woedt de brand vooral nog in spullen die buiten opgeslagen stonden. Daaraan grenzend staat nog een loods, ook van Hummel Recycling. De brandweer probeert die te behouden en dat lijkt te lukken, zegt de woordvoerder.

Waardoor de brand is ontstaan, is nog onbekend. Niemand is gewond geraakt. Om Hummel Recycling heen zitten meerdere andere bedrijven. Mensen kunnen daar nu even niet naar binnen vanwege de brand, aldus de woordvoerder.

De brandweer verwacht nog een aantal uren bezig te zijn. Omwonenden krijgen het advies ramen en deuren gesloten te houden, mechanische ventilatie uit te zetten en uit de rook te blijven, zoals gebruikelijk bij branden, zegt de woordvoerder. Er worden metingen verricht naar wat er in de rook zit. In rook zitten altijd giftige stoffen, geeft de woordvoerder verder aan, maar behalve die stoffen komen er bij deze brand geen andere gevaarlijke stoffen vrij.

Door: ANP