Grote brand in binnenstad onder controle, twee gewonden

Grote brand in binnenstad onder controle, twee gewonden

Geplaatst op 16 augustus 2022, om 06:56 uur

DEVENTER – De grote brand in het centrum van Deventer die in de nacht van maandag op dinsdag uitbrak, is onder controle. De brand woedde in meerdere woningen boven een winkel aan de Brink. Twee mensen zijn volgens een woordvoerder van de brandweer naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend wat voor verwondingen zij hebben opgelopen.

“In Deventer is zojuist brand meester gegeven. Dat wil zeggen dat er geen kans op uitbreiding is”, aldus de woordvoerder. “We zullen nog wel even bezig zijn met controles van omliggende panden en met nabluswerkzaamheden.”

Rond 04.10 uur kwam de eerste melding over de brand binnen. De brandweer zette groot materieel in om uitbreiding van het vuur naar andere gebouwen te voorkomen. Omdat het oude panden zijn, was dat erg lastig. Rond 06.00 sloeg het vuur over naar een naastgelegen pand, waarin een kaashandel zit.

De brand op de Brink wordt geblust met water uit de IJssel. De Wellekade is daarom afgesloten voor verkeer. Veiligheidsregio IJsselland adviseert iedereen in het centrum van Deventer en omgeving om ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatie uit te zetten in verband met de rook.

Foto boven : ANP
Foto’s onder: Ewan Spit / Persbureau Heitink

facebook

Door: ANP