Hond Zorra die onder bus terecht heeft engeltje op haar schouder

Hond Zorra die onder bus terecht heeft engeltje op haar schouder

Geplaatst op 15 augustus 2022, om 12:38 uur

HEERHUGOWAARD – De hond, een Rhodesian Ridgeback, die zondagavond onder een bus bekneld kwam te zitten aan de Middenweg in Heerhugowaard maakt het goed, meldt Noord-Holland nieuws.

Rond 22:35 uur vond het ongeval plaats, waarna de hulpdiensten met meerdere voertuigen uitrukten. Ter plekke zou een hond achter een kat hebben aangerend en is daarbij de doorgaande weg overgestoken. Een lijnbus kon de hond niet meer ontwijken en reed de hond aan.

Letsel
De hond, genaamd Zorra, kon zelfstandig opstaan nadat de bus werd opgekrikt. ‘Ze heeft niks gebroken’ verteld de dierenarts. Wel had Zorra een flinke wond op haar pols en mogelijk een hersenschudding. Zorra is vannacht behandeld, waarna ze met pijnstillers en antibiotica weer naar huis kon.

Geschrokken
De hond ontsnapte toen de ouders van het baasje de hond aan het uitlaten waren. Het baasje zelf is op vakantie en haar ouders passen op de hond. ‘De moeder van het baasje heeft de hele nacht naast Zodra gezeten’ vertelde een medewerker van de dierenambulance.

Foto ter illustratie