Dak kraakpand ingestort na grote brand in Zaandam

Dak kraakpand ingestort na grote brand in Zaandam

Geplaatst op 14 augustus 2022, om 10:06 uur

ZAANDAM – In de nacht van zaterdag op zondag is op de A.F. de Savornin Lohmanstraat in Zaandam een grote brand uitgebroken in een kraakpand, meldt de veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland.

De brand werd snel opgeschaald naar zeer grote brand. Twee personen die binnen zaten, konden het pand op tijd verlaten. Vanwege de vele rookontwikkeling werden straten in de omgeving afgezet. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

Door de brand werden omliggende gebouwen ontruimd. Rond 06.00 uur meldde de veiligheidsregio dat de brand onder controle was en dat bewoners in de omgeving terug naar huis konden. Anderhalf uur later was de brand geblust. De woning moet als verloren worden beschouwd.

Foto’s: Inter Visual Studio