Zeer grote brand in Gelderland en Limburg zichtbaar

Zeer grote brand in Gelderland en Limburg zichtbaar

Geplaatst op 12 augustus 2022, om 17:02 uur

GOCH  – In een bedrijfspand aan de Kevelaererstrasse in Goch (Duitsland) woedt een zeer grote industriebrand. Rookwolken zijn goed waarneembaar in Gelderland en Limburg.

De brand brak in de middag uit. Wat voor bedrijfspand het is, is niet bekend. Meer dan 100 brandweermensen zijn ingezet om het vuur te bestrijden. Een brandweerman raakte onwel door de hitte en is overgebracht naar het ziekenhuis.

De veiligheidsregio van de Duitse streek heeft mensen opgeroepen om ramen en deuren te sluiten. De rookwolken zijn onder andere goed te zien vanaf Zevenaar, Arnhem, Ewijk, Nijmegen en vanaf het Limburgse Afferden.

Foto’s: Luke Beens/Persbureau Heitink

facebook