Vader van omgebrachte baby krijgt ook in hoger beroep 12 jaar

Vader van omgebrachte baby krijgt ook in hoger beroep 12 jaar

Geplaatst op 11 augustus 2022, om 14:31 uur
NIEUWLEUSEN – Het gerechtshof in Arnhem heeft de vader van de overleden baby in Nieuwleusen ook in hoger beroep veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf. Dat is gelijk aan de straf die de rechtbank in Zwolle de man vorig jaar juli oplegde. Volgens het gerechtshof is duidelijk dat de vader zijn vier maanden oude dochtertje om het leven bracht.
In maart 2020 ging het compleet mis in het huis van de ouders aan het Plevierplein in Nieuwleusen. Uit onderzoek bleek dat de vier maanden oude baby met haar hoofdje tegen iets hards moet zijn geslagen en waarschijnlijk heen en weer is geschud. Het meisje was zodanig mishandeld, dat het hoofdje was misvormd. Ook waren vrijwel alle ribben van het kindje gebroken. Deskundigen gaven aan zulke zware verwondingen van mishandeling van een kindje zelden te zien.
De vader ontkent betrokkenheid bij de mishandeling en wees in de rechtszaken telkens de moeder aan als dader. Uit een reconstructie blijkt dat de vader die avond alleen thuis was met de baby en hun oudere zoon van toen tien jaar oud. De moeder kwam thuis na een nachtdienst en trof haar vier maanden oude dochter zwaar mishandeld aan. De baby overleed de volgende ochtend in het ziekenhuis in Groningen.