Inbreker betrapt door cameradeurbel

Inbreker betrapt door cameradeurbel

Geplaatst op 11 augustus 2022, om 13:59 uur

BEVERWIJK –  Een bewoonster van de Irislaan in Beverwijk kreeg in de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 augustus een alarm binnen, dat haar cameradeurbel werd gesaboteerd. Ook kon zij de beelden terugzien van de man die dat gedaan had. Zij was op dat moment niet thuis, maar kon op basis van de beelden een goed signalement verstrekken aan de gealarmeerde politie.

Deze zag een man met dat signalement lopen in de omgeving. Hij is na een korte achtervolging te voet aangehouden.

Met een politiehondengeleider is een breekijzer aangetroffen op de vluchtroute, en deze is inbeslaggenomen. Bij het buurtonderzoek werden beelden overhandigd van een eerder gepleegde inbraak in de Irislaan op een ander huisnummer. De beelden kwamen overeen met de aangehouden verdachte.

Bij nader onderzoek bleek de verdachte te linken aan meerdere woninginbraken in Heemskerk, onder andere middels een DNA-match. De verdachte is maandag 8 augustus jl. voorgeleid bij de rechter-commissaris en voor 14 dagen in bewaring gesteld. De politie zet het onderzoek voort.