Fietsendief bedreigt omstander met een mes

Fietsendief bedreigt omstander met een mes

Geplaatst op 11 augustus 2022, om 13:21 uur

GOES – Woensdagmiddag werd een fietsendief aangehouden in het centrum van Goes. Met hulp van zeer alerte getuigen konden agenten de man aanhouden.

Getuigen zagen de man woensdag rond 14.15 uur in de Koningstraat in Goes lopen met een elektrische fiets die op slot was. De getuigen spraken de man aan, maar hij vertelde hen dat hij toestemming had om de fiets mee te nemen.

De getuigen vertrouwden het verhaal niet en wilden een en ander verifiëren via de politie. Daar wilde de verdachte niet op wachten en hij ging er vandoor, achtervolgd door de getuigen. Die belden onderweg de politie en gaven hun locatie steeds door aan agenten. Op de Westsingel kon de fietsendief worden aangehouden.

Hij wordt verdacht van het proberen te stelen van een fiets, maar ook van bedreiging. De verdachte bedreigde namelijk een van de getuigen met een mes dat hij bij zich droeg. De getuige deed hiervan aangifte.

De verdachte, een 48 jarige man uit Goes, is overgebracht naar een politiecellencomplex. Hij zit daar nog vast en wordt vrijdag voor de rechter-commissaris geleid. De eigenaar van de fiets is benaderd door de politie. Hij deed aangifte van diefstal. De fiets is, na overleg met de officier van justitie, aan hem terug gegeven.