Nederlands echtpaar komt om bij val van rots in Zuid-Frankrijk

Nederlands echtpaar komt om bij val van rots in Zuid-Frankrijk

Geplaatst op 6 augustus 2022, om 12:56 uur

FRANKRIJK – Een Nederlands echtpaar is omgekomen tijdens een wandeling in Zuid-Frankrijk. Volgens Franse media gebeurde dat donderdag in rotsachtig gebied bij het plaatsje Rosières in de regio Ardèche.

De man en vrouw zouden twee dagen daarvoor zijn aangekomen in het gebied. Regionale media melden dat de vrouw van 66 onwel werd door de hitte. Toen haar 76-jarige man wegging om water te halen, viel zijn vrouw naar beneden. De man probeerde de vrouw te redden, maar kwam vervolgens ook ten val.

Andere wandelaars zagen het stel later liggen onderaan een steile helling. De brandweer schakelde een helikopter in om de man en vrouw te redden.

De vrouw bleek al enkele uren daarvoor overleden te zijn. De man had een hartstilstand. Reanimatie door de brandweer mocht niet baten.