Eerste hittegolf van het jaar op komst

Eerste hittegolf van het jaar op komst

Geplaatst op 6 augustus 2022, om 17:57 uur

Na een aangenaam zomerweekend met tempraturen van 26 graden, zal het komende week fors warmer worden, meldt Weeronline. De kans op een hittegolf is voor het zuiden en zuidoosten van het land vrij groot. Donderdag tot en met zondag krijgt het midden van het land waarschijnlijk met tropische hitte te maken van 30 graden.

Vanaf dinsdag lokaal tropische
Om van een hittegolf te mogen spreken moet het vijf dagen achtereen 25 graden of meer zijn, waarvan drie met tempraturen boven de 30 graden. Met het bereiken van de zomerse tempraturen van 25 graden staat Limburg zondag al aan het begin van een regionale hittegolf. De gebieden Noord-Brabant, Achterhoek en Twente volgen daar maandag snel achteraan.

Dinsdag wordt het in het hele land zomers warm, zelfs op de stranden. Woensdag tot en met zondag geeft de thermometer op het warmste moment van de dag een waarde van 30 tot 34 graden aan. Vrijdag en zaterdag zijn de heeste dagen met 35 graden.

Eerste nachten nog koel
In de eerste dagen van de nieuwe week koelt het in de nacht af naar tempraturen rond de 14 graden. In de tweede helft van de week worden de nachten echter zwoel. Vooral in de steden koelt het dan moeizaam af. Ook zal de luchtvochtigheid in de tweede helft van de week omhoog gaan, maar drukkende warmte wordt niet verwacht.