Man (22) slaat overboord van speedboot en belandt in de Maas

Man (22) slaat overboord van speedboot en belandt in de Maas

Geplaatst op 4 augustus 2022, om 09:51 uur

DEN BOSCH – Woensdagavond is er een man overboord geslagen in de Maas tussen Den Bosch & Kerkdriel.

De hulpdiensten zijn woensdagavond rond 21:30 uur massaal uitgerukt nadat een man overboord was geslagen van een boot. Dat gebeurde op rivier de Maas tussen Den Bosch en Kerkdriel ter hoogte van de ingang van het Maximakanaal ter hoogte van Empel. Bij de zoekactie werden naast diverse boten ook duikers van de brandweer ingezet, die het water doorzochten.

Omdat het incident zich midden op de rivier de Maas afspeelde werd zowel vanaf de Brabantse als de Gelderse kant een zoekactie op touw gezet, waarbij de hulpdiensten nou samenwerkten.

De 22 jarige man uit de gemeente Sint Michielsgestel zou rond 21:30 overboord van een speedboot zijn geslagen. Hij zou na verluid met drie andere op de boot aanwezig zijn geweest. Na een uur zoeken staakten de hulpdiensten uit Brabant en Gelderland rond 23:15 uur de zoekactie. De politie gaat er van uit dat de man is overleden. Vandaag word de zoektocht hervat

Hoe de man overboord kon slaan is niet bekend. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Foto’s: Bart Meesters