Motorrijder onder invloed vlucht zonder helm op gestolen motor en gaat onderuit

Motorrijder onder invloed vlucht zonder helm op gestolen motor en gaat onderuit

Geplaatst op 24 juli 2022, om 15:31 uur

BAVEL – Een man reed zaterdagmiddag op een gestolen motor zonder helm op de snelweg. Hij probeerde nog tevergeefs te vluchten. Hij had ook gedronken en drugs gebruikt, zo vertelt de politiewoordvoerder.

Op zaterdag 23 juli om 15.45 uur kwamen er meerdere meldingen bij de 112-alarmcentrale binnen dat een man op een bromfiets of motor zonder helm op de vluchtstrook reed van de A58. Een politie-eenheid wist hem snel te vinden en zag dat hij bij Bavel de afslag nam. Dat ging niet helemaal goed want de man kwam daar ten val. Hij probeerde nog te ontkomen door weg te rijden maar na korte tijd werd hij klemgereden.

Aanhouding
De verdachte, een man van 28 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland, werd aangehouden. Hij bleek onder invloed van drank en drugs te zijn en hij had ook geen rijbewijs. Tenslotte bleek de motorfiets ook nog gestolen te zijn in Tilburg.

“Reden genoeg om de verdachte in te sluiten en een onderzoek in te stellen”, zo stelt de politie.