Man gewond door bijl na woede over ‘belletje trekken’

Man gewond door bijl na woede over ‘belletje trekken’

Geplaatst op 24 juli 2022, om 11:57 uur

SUSTEREN – Een 59-jarige man heeft zaterdagavond in Susteren een andere man verwond met een bijl. Het slachtoffer werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De aanleiding voor het incident was vermoedelijk een ‘kwajongensstreek’.

Een aantal kinderen ging zaterdagavond na afloop van de braderie in het dorp belletje trekken bij woningen aan de Marktstraat, vertelt een ooggetuige aan De Limburger.
Rondzwaaien met bijl

Een 9-jarig kind had op de voordeurbel van de woning van de man gedrukt en was weggerend. Het zou om een meisje gaan, laat de vader van één van haar vriendinnetjes aan L1 weten.
De bewoner had het geintje niet kunnen waarderen en was met een kleine bijl achter het kind aangerend richting Aetcafé D’n Hook. Daar schoten een aantal mensen het meisje te hulp. Eén van hen raakte gewond nadat de man met de bijl uithaalde.

Naar het ziekenhuis

Het slachtoffer was volgens een woordvoerder van de politie goed aanspreekbaar, maar moest wel per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. Daar is hij behandeld aan zijn verwondingen. De 59-jarige man is aangehouden.

De exacte toedracht voor de mishandeling kan de politiewoordvoerster niet met zekerheid bevestigen. “We hebben het verhaal over het belletje trekken inderdaad gehoord. Dit is de eerste lezing, maar er moet nog verder onderzoek worden verricht.”