Twee Nederlanders overleden bij frontale botsing in Zuid-Frankrijk, vijf gewonden

Twee Nederlanders overleden bij frontale botsing in Zuid-Frankrijk, vijf gewonden

Geplaatst op 22 juli 2022, om 17:31 uur

FRANKRIJK – Twee Nederlanders zijn donderdagmiddag om het leven gekomen bij een auto-ongeluk in Zuid-Frankrijk. De derde inzittende van het voertuig, mogelijk de bestuurder, raakte zwaargewond.

Het voertuig van het drietal botste op de D999 in La Bastide-Pradines (ten noordwesten van Montpellier) frontaal op een andere auto. In die auto zaten twee vrouwen (42 en 40 jaar) en twee kinderen (8 en 10 jaar oud), zij liepen alleen verwondingen op. Een 10-jarige raakte bij het ongeval zwaargewond en is per helikopter naar het ziekenhuis vervoerd, melden Franse Media.

De Gelderlander meldt op haar website dat het gaat om twee Nederlandse vrouwen die overleden zijn. De 54-jarige zwaargewonde bestuurder werd naar het ziekenhuis van Saint-Affrique gebracht. De politie zoekt naar getuigen van het ongeval.